Blog > O tom, co se děje > AI Restart aneb přehlídka využití umělé inteligence v praxi

AI Restart aneb přehlídka využití umělé inteligence v praxi

AI Restart aneb přehlídka využití umělé inteligence v praxi

27. 2. 2024 – S umělou inteligencí se roztrhl pytel, tak není divu, že se na toto téma konají různé konference, semináře a vůbec sešlosti. My (tedy Fany, Míša, Adam a Rado) jsme se šli podívat na AI Restart, který se konal 15. února v pražské Lucerně. Chcete vědět, jaké to bylo? Zeptali jsme se za vás! Odpovídali Františka Dřínková z oddělení DigiMa a Rado Bačík, náš IT a AI guru. 

Kdybys měl/a shrnout 3 hlavní témata konference, která by to byla? 


Rado: Používanie umelej inteligencie v koporátnych procesoch (infolinka, HR, marketing), právne aspekty používania AI, príklady z praxe na čo používajú aj iní, a čo všetko sa už dá v dnešnej dobe urobiť.

 

Fany: Za sebe bych zmínila jedno hlavní téma, a to automatizaci. Toto téma se prolínalo všemi přednáškami. Sešlo se hned několik pěkných ukázek, kdy řečníci díky zapojení AI urychlili pracovní procesy a zvýšili efektivitu. Například odborník na PPC Ladislav Vitouš ukázal, jak automatizace s pomocí AI může zefektivnit plánování, vytváření a optimalizaci PPC kampaní. Další pěknou ukázku měl Vojtěch DlouhýCo-founder & CEO ve Feedyoukterý se zaměřil na konverzační AI, která umožňuje automatizaci komunikace se zákazníky. Podle jeho zkušeností to vede k lepšímu zákaznickému servisu, a zároveň může firma i uvolnit lidské zdroje pro složitější úkoly.  Výhodou automatizace prostřednictvím umělé inteligence je univerzálnost a široký dosah, díky čemuž může být tento trend přínosný pro různé odvětví a oblasti podnikání.

 

 

Která přednáška tě nejvíc zaujala, a proč?

 

Rado: @Marek Bražina z Google ukázal príklad z praxe na nástroji, ktorý dokáže na konkrétnych zákazníkoch automaticky cielit ponuky na predaj produktov a vystavovať automaticky posty na LinkedIn, Instagram a FB, pričom automaticky vymyslí text aj obrázky a fotky do postov.

 

FanyJe těžké vybrat jednu, ale nejvíc mě asi zaujala přednáška Honzy Slavíka, odborníka na project management "Projektové řízení pod palbou AI". Myšlenka využití AI pro snížení administrativní zátěže, která v současné době představuje pro projektové manažery významnou část pracovní doby, je hrozně zajímavá. Je super, že díky tomu mohou manažeři projektů věnovat více času lidem – komunikaci s členy týmu a jejich motivaci a spokojenosti. To vše s cílem nejen zefektivnit pracovní procesy, ale také podporovat lepší pracovní prostředí a výsledky týmu. 

 

 

Nějaký "AHA" moment, něco, co tě překvapilo, cos´ nevěděl/a? 

 

Rado: Zaujala ma „perníčková“ reklama pre Čedok, ktorú robili s využitím AI. 

 

Fany: Vyloženě AHA moment u mě asi nenastal. Přeci jenom se o AI už chvíli mluví. Je ale určitě zajímavé sledovat, jak rychle se umělá inteligence zdokonaluje – AI technologie, které byly ještě nedávno v plenkách, nyní umožňují sofistikované úkony, jako je analýza obrovských datových sad, predikce zákaznického chování, nebo automatizace komplexních pracovních procesů.