Blog > O tom, co se děje > Máme Miss AI! No a…?

Máme Miss AI! No a…?

Máme Miss AI! No a…?

9. 7. 2024 – Je to tady. Okamžik, na který jsme všichni čekali, právě nastal! Máme svou první, zcela neexistující Miss AI!

Tak, a teď zpátky na zem: nejsme svědky až tak historického okamžiku, ale zajímavý moment to rozhodně je. Minimálně vidíme další z řady ilustrací toho, jakým způsobem umělá inteligence stále více a více promlouvá do nejrůznějších oborů lidské činnosti. Celá řada tvůrců se zabývá tím, že své AI výtvory nechává vydělávat jako influencer(k)y či model(k)y na OnlyFans. Existence Miss AI je tak v podstatě dalším logickým krokem. Co nás čeká dál? Kdo ví…

 

zdroj: https://miss-ai.webflow.io/

 

Pokud vás soutěž zaujala, můžete mrknout na oficiální stránky soutěže nebo na nějaké další povídání například v New York Post.

 

Nám tato příležitost vnukla hravou myšlenku: jak si současná AI poradí s tvorbou Missek na základě reálného předobrazu? Jelikož jsme kolektiv převážně pánský, naše vlastní soutěž krásy umělých tváří je spíše Mistr AI. 

 

A jak se k tomu postavili naši grafici?

 

Pro vytvoření AI modelů inspirovaných našimi teamleadery jsem využil MidJourney.

 

Nejprve jsem si sestavil dva potenciálně ideální prompty:

 

  1. cinematic, professional photography af guy standing next to the infinity pool in luxury hotel. Guy is making model pose, he have one hand behind head and second hand under the chin, he have deep emotions in his face. He have swimsuit. Paradise and holiday mood, beautiful sunshine. Long shot, ultra realistic --ar 4:3 --cref https://s.mj.run/6a7FiKclhdg --style raw --cw 95 --stylize 10

 

  1. professional photography of man sitting on rock on beautiful beach with palms in background. Guy is making model pose, he is professional model. He is smiling. He have swimsuit. Nice and warm mood, sunshine and nice weather. Full body shot, ultra realistic --ar 4:3 --cref https://s.mj.run/3ixsxpQ40GU —style raw --cw 100 --stylize 0

 

Na konec promptu jsem přidal příkaz „—cref“ (character reference) společně s odkazem na fotku konkrétního teamleadra (k tomu jsem přidal příkazy „—style raw“ a „—cw“ pro lepší udržení charakteru). Díky této vychytávce jsem mohl propojit rysy reálného člověka s AI postavou.

 

Začal jsem generovat. A generoval jsem, dokud nevznikly nějaké použitelné obrázky. Nějakou dobu trvalo, než jsem z MidJourney dostal použitelné výstupy. Ze začatku to byl docela punk – jednou měl model nohu za hlavou, podruhé zas dvě hlavy na jedno tělo, jindy měl 8 prstů na jedné ruce, neměl ruku žádnou a často se objevovaly nepřirozené a dosti křečovité polohy těla. Ale nakonec se mi povedlo vytvořit zajímavé „fotografie“ s obličeji velmi podobnými těm, které naši teamleadeři opravdu mají.

 

Výsledkem je plejáda opravdových plážových lvů. Posuďte sami…

 

…jo, jako bonus přikládáme pár těch méně povedených produktů.