Blog > O tom, co se děje > Zkusili jsme Udio, nový AI tool pro generování hudby

Zkusili jsme Udio, nový AI tool pro generování hudby

Zkusili jsme Udio, nový AI tool pro generování hudby

Udio je nový tool pro generování hudby pomocí AI. Byl veřejně zpřístupněn teprve včera, 10. dubna 2024 a pozitivní recenze se na něj jen hrnou! Dost možná je to aktuálně nejlepší nástroj pro AI generování hudby. Náš kreativní tým se do testování pustil jen pár desítek minut po zpřístupnění a výsledek je k dispozici v přiloženém videu (zpracování trvalo jen 20 minut)!

Zadání bylo vskutku jednoduché: vytvořit píseň v metalovém stylu na téma, jak skvělí jsou grafičtí designéři v Adbrosu. Kluci se rozhodli, že chtějí výsledek maximálně AI autentický, a proto v celém procesu tvorby použili vždy první nabízení výstup.  

 

Začátkem bylo generování textu. To jsme svěřili Chat-GPT4, který vygeneroval text s názvem Masters Of The Pixel Throne. Následně nastoupil nový nástroj využívající AI pro generování hudby Udio, jemuž jsme dali jednoduché zadání: heavy metal, energetic, metal. Následně si tool sám doplnil: Male vocalist, Heavy metal, Metal, Rock, Us power metal, Thrash metal, Heavy. Vzhledem k tomu, že tool generuje zhruba třicetisekundové výstupy, byl text přidáván postupně, po slokách. Výstupy jsou vždy dva a uživatel si vybere verzi, která se mu líbí víc. Ta se pak dále rozvíjí. Takto jsme postupně poskládali celou skladbu, včetně intra a outra. Za zmínku stojí, že výstup je stereo zvuková stopa s dvěma různými kanály a širokým frekvenčním rozsahem.

 

Když byl song hotový, přešlo se do Midjourney, která na základě textu a promptu: oldschool, pastel colors, guitar and drumms, epic throne on the middle, happy and crazy mood, pixel art, text on top that says "adbros" --style raw --ar 1:1 --s 250 --c 100 --w 2000 --v 6.0 připravila artwork skladby. Tento obrázek jsme následně rozpohybovali a opatřili titulky – obé za použití nástrojů umělé inteligence.

 

A hle, máme song…

 

AI se v Adbrosu věnujeme už delší dobu, pozorujeme aktuální trendy a nejnovější technologie využíváme pro zefektivnění našich výstupů. Pro AI jsme se zkrátka nadchli, takže mimo stovek hodin strávených vlastní rešerší se účastníme také konferencí o AI, pořádáme webináře ve spolupráci s dalšími odborníky na umělou inteligenci a vzděláváme nejen nás, ale i studenty na MUNI a naše klienty.