O tom, co umíme

QR Víno: elegantní řešení nové zákonné povinnosti pro vinaře

16. 11. 2023 – Četné zákony a předpisy zanikají, jiné se – bohužel – objevují. Jedna z nových povinností se týká vinařů a distributorů výrobků z vinné révy. Obaly všech výrobků stáčených po 8. prosinci 2023 a určených koncovým spotřebitelům, musí obsahovat nové údaje. Nebude to snadné – čitelný seznam výživových údajů a obsažených složek může na etiketě zabrat opravdu dost místa, údaje ke všem šaržím je třeba někde skladovat... Ale máte štěstí, že jdeme právě kolem: s naší jednoduchou aplikací QR víno je řešení po ruce a na pár kliků.

Více čtení

Air Bank po letech změnila tvář… a co na to lid?

Časy se mění a pokud jste měli zelenou banku zafixovanou jako „tu s padající krychlí,“ možná jste zaznamenali změnu. Od 1. srpna totiž Air Bank po letech opustila kampaň s kladivem na zlého bankéře a nabrala nový směr. Nás samozřejmě zajímalo, jak se k tomu vyjadřovali Češi na sociálních sítích.

Více čtení

Jak na úspěšné SEO: Aneb návod na optimalizaci pro vyhledávače

Máte parádní web, kterému věnujete spoustu času, ale přesto jeho výsledky nejsou dle vašich představ? Hlavu vzhůru! Přečte si pár bodů jak na SEO. Posuňte své vypiplané webové stránky do popředí Googlu.

Více čtení

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, jak dlouho denně koukám do mobilu

Taky trpíte FOMO? Takzvaný fear of missing out neboli strach, že něco zmeškáme, nás denně přitahuje k obrazovkám našich mobilů. Doba, po kterou spousta z nás dokáže udržet pozornost, už se smrskla na úroveň akvarijní rybky. Pokud vám to zní povědomě, pak vězte, že výrobci mobilních operačních systémů pro vás přichystali speciální funkce, se kterými by se vaše pozornost mohla dostat alespoň na úroveň sýkorky. Ale nic neslibujeme.

Více čtení

Velký bratr tě vidí aneb stínové profily na Facebooku

Píše se rok 2023 a my se ptáme: Dělá si ještě někdo z vás iluze o tom, že internet je anonymní oázou plnou lásky a klidu? Pokud vám v hlavě zaznělo „ano“, nemáme pro vás dobré zprávy. Pojďme se dnes podívat, jak o uživatelích internetu sbírá data Facebook. Ten na vás totiž má celou složku, i když na něm možná ani nejste zaregistrovaní. A tu složku skladuje v suchu, chládku a stínu. Stejně by se přece měly skladovat všechny trvanlivé výrobky.

Více čtení

Svajpuj svajpuj vykrúcaj aneb Tinder a jeho tajemné algoritmy

Valentýn je za dveřmi a ti z nás, kteří se v zimě nemají ke komu přitulit, možná právě teď netrpělivě žhaví Tinder. To se ještě stihne! Vpravo, vpravo, vlevo, super like! Zní vám to povědomě? A přemýšleli jste někdy nad tím, jestli to není jedna velká bouda?

Více čtení
ANALÝZA WEBOVÝCH STRÁNEK-1.png

Analýza webových stránek

Web je pro podnikání základním komunikačním bodem. Je udivující, jak málo pozornosti mu firmy věnují.

Více čtení
SPRÁVA SOCIÁLNÍCH SÍTÍ-1.png

Správa sociálních sítí

Na tom, že sociální sítě jsou důležité jsme se už shodli, ale někdy se stane, že chybí interní kapacita na jejich správu.

Více čtení
SEO ANALÝZA-1.png

SEO analýza

Není web jako web.

Více čtení
SOCIAL MEDIA LISTENING-1.png

Monitoring a Social Media Listening

Monitoring tisku je jistě pěkná věc, ale o aktuální situaci vaší značky nebo náladě v branži vám toho v této době řekne pramálo. Ale co takový social media listening nebo monitoring? Seznamte se s analýzou pro 21. století. 

Více čtení